De beste schaker van Nederland zal op woensdag 16 december een aantal van zijn beste partijen laten zien. Voor de kijkers op het twitch kanaal van de schaakbond een unieke gelegenheid om te zien hoe een echte wereldtopper denkt. Tijdens de uitzending kunnen vragen in de chat gesteld worden die host Stefan Kuipers aan Anish voor zal leggen.
Anish Giri (1994) heeft al sinds zijn 17e jaar een rating van boven de 2700 en is alweer 10 jaar de beste schaker van Nederland. In 2018 eindigde hij samen met Magnus Carlsen op de gedeelde eerste plaats bij het Tata Steel toernooi in Wijk aan Zee. In de nog lopende WK-cylcus is hij deelnemer in het Kandidatentoernooi dat in maart 2020 vanwege COVID-19 werd afgebroken en in 2021 zal worden hervat.
Eerder deze week werd bekend dat het Tata Steel schaaktoernooi in januari 2021 doorgaat met Anish als deelnemer. De afgelopen maanden (met weinig toernooien vanwege corona) is Anish een zeer actieve streamer geworden. Bezoek vooral zijn website met link naar zijn youtube kanaal en een grote hoeveelheid Engelstalige streams.
Woensdag 16 december kunt u van 20.00-21.00 uur via het twitch kanaal van de schaakbond een uniek Nederlandstalig webinar volgen met Anish Giri. Later terugkijken kan ook, maar wanneer u live meekijkt dan kunt u via de chat ook zelf vragen stellen. Een must-see voor alle schaakliefhebbers!