Op zaterdag 17 juni vond in Meppel de Chessity Nationale Pupillendag plaats. De Nationale Pupillendag is het officiele Nederlandse Schaakkampioenschap om de jeugd- en meisjestitels tot en met 7, 8 en 9 jaar. In totaal streden in Meppel 118 deelnemers. De jongens en de meisjes speelden samen in drie gemengde groepen. Beiden streden om de algemene jeugdtitels. Daarnaast werd er door de meisjes gestreden om aparte meisjes titels. Hoofdsponsor was Chessity.nl vandaar de naam Chessity ervoor.
In groep F (t/m 9 jaar) leek Wendy Huang (Eindhoven) op de titel af te gaan. In ronde 6 won ze van Mees de Heij (Utrecht) en kwam alleen aan de leiding. In de slotronde liet Wendy zich echter verrassen door Ivan Ponomarev (Eindhoven). Hierdoor kwamen er drie op 6 uit 7. Mees de Heij, Lauri Maris (Winterswijk) en Ivan Ponomarev (Eindhoven). Mees de Heij pakte alsnog de titel door de meeste weerstandspunten, Lauri werd tweede en Ivan derde. Wendy viel terug naar de vierde plaats, 
Bij de meisjes F werd Lauri Maris dus eerste, voor Wendy Huang en Lan Pham (Amsterdam), 
In groep G ging de strijd aan de top vooral tussen Ansh Jakhari (Spijkenisse), Max de Vreugt Pezo (Amsterdam) en Gachatur Kazarjan (Helmond). Van dit drietal bleef uiteindelijk Ansh Jakhari als enige ongeslagan. Max kwam in ronde 6 nog wel op gelijke hoogte in punten, maar Ansh had uiteindelijk meer weerstandspunten dan Max. Ansh dus kampioen, Max 2e en Gachatur 3e.
Bij de meisjes won Sophia Jonkman (Beverwijk) de titel (4 uit 7), voor Jeanette Eikelenboom (Utrecht) en Sanne Roggeveld (Vleuten).
In de jongste categorie was Tommy Grooten (Eindhoven) oppermachtig. Hij won de eerste 6 ronden en had aan remise in de slotronde tegen Aurelia Heulekom (Amsterdam) voldoende voor de titel. Hij had zich ook goed voorbereid. HIj was al een dag eerder naar Meppel afgereisd met zijn ouders. Aurelia werd 2e, Evan Gelten (Wierden) 3e.
Bij de meisjes pakte Aurelia de titel, voor Eli Alia Jorritsma (Groningen) en Luna Huang (Eindhoven).

De burgemeester van Meppel reikte alle prijzen uit.
De organisatie in Meppel had er een geweldig groot feest van gemaakt. De school Stad & Esch bood iedereen veel ruimte. Er was ook veel te doen naast het volgen van de spannende wedstrijden van ieders pupillen. Zo werd er een boek over schaakvaders gepresenteerd, waren er Chessity workshops te volgen, verzorgde Jonas Hilwerda een simultaan, was de Stichting Jeugdschaak Noord aanwezig voor toelichting op het Masterplan Drenthe (schaken op 250 scholen)  en was er toelichting over het interessante onderzoek van de RUG Groningen: “Worden kinderen slimmer door te schaken”.
Zie voor de volledige eindstanden, verslagen en foto’s de toernooisite.