Na twee jaar gedwongen inactiviteit vanwege de pandemie kunnen we eindelijk weer starten met ons geliefde zomerschaaktoernooi! Van 25 juli tot en met 4 augustus vinden in Café en Zalencentrum Theothorne te Dieren weer het Open NK en de Bondswedstrijden schaken plaats. Dit wordt de 52ste editie in de gemeente Rheden, ditmaal met een paar leuke extra activiteiten.
Naast de bestaande hoofdsponsor UpcoPAY heeft de Stichting Open Nederlands Schaakkampioenschap een nieuwe sponsor aangetrokken: het internationale schaakleerplatform Chessable, dat interactieve online schaakcursussen publiceert met topspelers en coaches, waaronder wereldkampioen Magnus Carlsen. Chessable is tevens sponsor van het Wereldkampioenschap Schaken, het op dit moment plaatshebbende Kandidatentoernooi en de aankomende Schaakolympiade in Chennai, India, die ongeveer gelijktijdig met het Open NK wordt gehouden. Chessable steunt onze organisatie met een geldbedrag en ook met diverse prijzen zoals cursussen en PRO lidmaatschappen. Onze snelschaak- en rapidtoernooien zullen worden omgedoopt in respectievelijk het Chessable Open OSBO Snelschaakkampioenschap (vrijdagavond 29 juli) en het Chessable Rapidtoernooi (zaterdagmiddag 30 juli).
Maar er zijn ook twee nieuwe groepen schakers die hun weg naar het Dierense Theothorne hebben gevonden! Gelijktijdig met het snelschaaktoernooi op vrijdagavond zal het NK Snelschaak voor Doven en Slechthorenden plaatsvinden, en zaterdagmiddag wordt er naast ons traditionele rapidtoernooi ook gestreden om het NK Pastores 2022 in een apart rapidtoernooi.
 
Het totale aantal aanmeldingen voor de diverse evenementen van dit UpcoPAY Open Nederlands Schaakkampioenschap 2022 loopt al tegen de driehonderd. Ook u kunt zich nog aanmelden! Raadpleeg voor alle informatie onze website.