Al enkelen weken leert leert schaakdocent Niels van der Mark honderden mensen schaken. Acht van de twaalf lessen zijn al achter te rug waarbij Niels zich in het eerste blok voornamelijk richtte op de absolute beginner. In blok 2 deed hij daar een schepje bovenop. Gemist? Geen probleem, alle lessen zijn hier terug te vinden. 
Op 24 mei start het derde blok van de populaire Twitch cursus The Queens Gambit ontrafeld. Het derde blok van vier lessen is interessant voor mensen die al (een beetje) kunnen schaken. Ben jij dit? Sluit dan snel aan en leer samen met Niels en zijn sidekick Martine hoe je in je partij aandacht besteed aan strategie en tactiek. Schrijf je nu gratis in, via onderstaand formulier, en kijk elke maandagavond om 20.00 -20.40 uur mee op het Twitch kanaal van de Schaakbond.
Niels over de inhoud:
Nu we de basis van het schaken een beetje onder de knie beginnen te krijgen, gaan we in het 3e blok wat meer de verdieping in. Geen paniek; we bekijken een aantal nieuwe onderwerpen, maar houden er rekening mee dat jij wellicht net begonnen bent met het prachtige schaakspel.
We gaan de komende vier weken kijken naar:
· Promoveren met de pion (kies je altijd een dame?)
· Uitschakelen van de verdediging (slim materiaal winnen)
· Penningen en röntgen aanvallen ( dwars door de stukken heen kijken)
· Het spelen van het eindspel (als bijna alle stukken van het bord zijn)
· Een schaakpartij anders beginnen (verras je tegenstander eens)
· En tenslotte: wat nu als je klaar bent met deze cursus en je wilt nog verder?
Het volgen van de cursus via Twitch is voor iedereen gratis, en voor slechts €8,- krijg je na iedere les een samenvatting opgestuurd en extra oefenmateriaal. Is dit wat voor jou, meld je dan aan via onderstaand formulier. De Twitch uitzendingen zijn ook terug te kijken.
De cursus is op maandag avond van 20.00-20.45 van 24 mei tot en met 14 juni.