Op zondag 16 oktober 2022 wordt voor het eerst sinds lange tijd weer het NK snelschaken voor de jeugd georganiseerd, in Harmelen.  Het belooft zowel voor zowel de  jongens als de meisjes een uitdagend toernooi te worden, waarbij wordt gestreden om het eremetaal over (9×2) 18 rondes met een speeltempo van 3 minuten + 2 secondes per zet. 
Het deelnemersveld bestaat uit de Nederlandse jeugdschaaktop, met onder andere toezeggingen van de Nederlandse (huidige en voormalige) kampioenen Grootmeester Liam Vrolijk, Internationaal Meester Casper Schoppen, Jonas Hilwerda, Elysia Feng (onder 20 jaar), Noah Ritzerveld en Pathak Raghav.

Casper Schoppen (foto Harry Gielen)
Zie hier de voorlopige deelnemerslijst.
Het toernooi is mede mogelijk gemaakt door het VSB-fonds, stichting Woerden 650 en Woerdensport die ruime zalen beschikbaar stelt voor ruim 200 deelnemers en publiek. Gezien de overweldigende belangstelling zag de organisatie zich binnen enkele dagen genoodzaakt een reservelijst aan te maken. De organisatie is voornemens om hier een jaarlijkse traditie van te maken: het volgende toernooi staat voorlopig gepland op 21/ 22 oktober 2023.