Dit jaar zal op zaterdag 30 november voor de eerste keer het NK Snelschaken in het Keizer Karel College te Amstelveen worden gehouden. Op het programma staan 15 dubbele ronden (30 partijen in totaal) met het speeltempo 3 minuten + 2 seconde per zet. Nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de finale over maximaal 3 partijen die direct na de laatste ronde gespeeld zal worden.
 
Tot vrijdag 29 november 18:00 uur is het mogelijk je aan te melden. Inschrijven kan via het aanmeldformulier op de website: http://www.amstelveenchessmasters.nl/nk-snelschaken/informatie-en-inschrijven. Uw naam verschijnt pas op de deelnemerslijst nadat U het inschrijfgeld van € 12,50 heeft overgemaakt naar IBAN: NL59INGB0006807194 t.n.v. Schaakweek Amstelveen en o.v.v. Naam + NK Snelschaken. Betalen aan de zaal is niet mogelijk.
 
Het toernooi kent een absolute topbezetting. Onder de deelnemers bevinden zich o.a. de grootmeesters Loek van Wely, Jorden van Foreest, Lucas van Foreest (Nederlands Kampioen 2019), Dimitri Reinderman, Roeland Pruijssers en snelschaakfenomeen IM Hing Ting Lai.
 
Het NK Snelschaken is onderdeel van de Amstelveen Chess Masters. Een dag later zondag 1 december zal er op dezelfde locatie voor het vijfde achtereenvolgende jaar het NK Rapid worden gehouden. De beste 8 heren en 8 dames van Nederland zullen in een gesloten achtkamp gaan strijden om de nationale titel. Het deelnemersveld is in een eerder stadium al bekend gemaakt.

Heren
 
Dames

Jorden van Foreest
      
Zhaoqin Peng

Loek van Wely
 
Anne Haast

Erik van den Doel
 
Iozefina Werle

Jan Smeets
 
Rosa Ratsma

Dimitri Reinderman
 
Bianca de Jong-Muhren

Roeland Pruijssers
 
Tea Lanchava

Lucas van Foreest
 
Maaike Keetman

Jan Timman
 
Eline Roebers

 
Tegelijkertijd vindt er ook het 12e Brainwave Rapidtoernooi plaats (deelname open voor iedereen) en de Jeugd Grand Prix die georganiseerd wordt door SV Zukertort Amstelveen.
 
Alle informatie is terug te vinden op : http://www.amstelveenchessmasters.nl  
 
Amstelveen Chess Masters wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsoren CNE ICT Professionals en de gemeente Amstelveen.