Amstelveen Chess Masters is de nieuwe overkoepelende naam voor een aantal bekende en een aantal nieuwe schaakevenementen die allemaal plaatsvinden in één weekeinde in Amstelveen.
 
Dit jaar zal op zaterdag 30 november voor de eerste keer het NK Snelschaken worden gehouden. Op het programma staan 15 dubbele ronden (30 partijen in totaal) met het speeltempo 3 minuten + 2 seconde per zet. Nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de finale over maximaal 3 partijen die direct na de laatste ronde gespeeld zal worden.
 
Vanaf 1 oktober is het mogelijk om je aan te melden. Inschrijven kan via het aanmeldformulier op de website: http://www.amstelveenchessmasters.nl/nk-snelschaken. Uw naam verschijnt pas op de deelnemerslijst nadat U het inschrijfgeld van € 12,50 heeft overgemaakt naar IBAN: NL59INGB0006807194 t.n.v. Schaakweek Amstelveen en o.v.v. Naam + NK Snelschaken. Spelers die zich te laat aanmelden worden op een wachtlijst geplaatst. Let op: aanmelden (en betalen) aan de zaal is niet mogelijk.
 
Er kunnen maximaal 200 spelers meedoen aan het toernooi, van wie er 20 spelers door de organisatie worden aangewezen. Onder de deelnemers bevinden zich de grootmeesters Loek van Wely, Jorden van Foreest, Lucas van Foreest (Nederlands Kampioen 2019) en snelschaakfenomeen IM Hing Ting Lai.
 
 
Op zondag 1 december zal er op dezelfde locatie voor het vijfde achtereenvolgende jaar het NK Rapid worden gehouden. De beste 8 heren en 8 dames van Nederland zullen in een gesloten achtkamp gaan strijden om de nationale titel. Tegelijkertijd vindt er ook het 12e Brainwave Rapidtoernooi plaats (deelname open voor iedereen) en de Jeugd Grand Prix die georganiseerd wordt door SV Zukertort Amstelveen.
 
Alle informatie is terug te vinden op : http://www.amstelveenchessmasters.nl  
Contact: robertris@amstelveenchessmasters.nl
 
Amstelveen Chess Masters wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsoren CNE ICT Professionals en de gemeente Amstelveen.