Ook in 2024 kunnen de schaakliefhebbers weer naar Wijk aan Zee.

Op maandag 30 oktober start de inschrijving voor amateurs die willen meedoen aan het Tata Steel Chess Tournament 2024. Het toernooi vindt van 12 tot en met 28 januari 2024 plaats in Wijk aan Zee, ook dit jaar weer inclusief alle amateurtoernooien.

86e editie

Het toernooi in Wijk aan Zee is wereldberoemd vanwege zijn enorme geschiedenis en supersterke bezetting. Wat dit toernooi ook speciaal maakt, is dat de amateurschakers zo dicht bij de wereldtoppers hun eigen toernooi kunnen spelen. Dat maakt het toernooi echt anders dan vele andere toernooien. Het toernooi wordt ook wel het Wimbledon of Chess genoemd. In 2024 vindt de 86e editie plaats.

Topspelers

Het deelnemersveld van de wereldtoppers (de Challengers en de Masters) wordt uiterlijk in de derde week van november bekendgemaakt. Toernooidirecteur Jeroen van den Berg zegt dat er op dit moment nog druk gewerkt wordt aan het uitnodigen van topspelers en opkomende toptalenten. Hij laat weten dat er in 2024 sowieso een recordaantal dames zal meespelen.

Start inschrijving

Inschrijven voor de weekendvierkampen, de dagvierkampen en de tienkampen van de amateurs kan vanaf maandag 30 oktober om 10.00 uur via de website van het Tata Steel Chess Tournament. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Zie toernooisite:

www.tatasteelchess.com