In het vierde weekend van de Grand Prix Chess Tournaments op chess.com voor de sterkere jeugd streden de spelers voor hun laatste kansen op een finaleplaats. Bij het snelschaken op vrijdag was Joppe Raats (Bel) oppermachtig met 7 uit 7. Mees van Batenburg volgde op 1,5 punt en daarachter een heel groepje met 5 punten waarvan Matei Govoreanu (Bel) de hoogst weerstandspunten had. Totaal 47 deelnemers.
Bij het zaterdagtoernooi waren zoals meestal de meeste deelnemers met 66. Prajit Sai Kumar won weer overtuigend met 6,5 uit 7. Kevin Moonen en Mason Brouwer bleven met beiden 6 punten niet ver achter.
Op zondag ging het een beetje fout met de tijdinstelling. Het had 15 minuten plus 5 seconden moeten zijn, maar per ongeluk stind er 10 minuten plus 0 ingesteld. Het live toernooi kon echter niet meer gestopt worden en deelnemers waren hierdoor een uur eerder klaar deze middag. Prajit Sai Kumar had nergens last van en won ook deze groep met 5 uit 5. Hij werd gevolgd door 5 spelers met 4 uit 5.
De uitslagen:
GP4 Snel
GP4 MinderSnel
GP4 Rapid
Finale:
De finalisten zijn hierdoor bekend. De top 3 per GP aangevuld tot 24 per soort toernooi vormen het finaleveld.
Zie hier het totale GP klassement na 4 GP’s. Met de beste 3 scores over 4 GP’s gerekend.
De verdiende punten tot nu toe blijven staan. In de finales zijn vervolgens dubbele punten te verdienen die daar bij opgeteld worden. Daarna worden de eind klassementen opgemaakt.
1e plaats in de finale levert (24 + 25) * 2 punten = 98 punten op per soort toernooi. Voor de nummer 2 (23 + 18) * 2 = 84 punten etc.
De finales zijn op 19, 20 en 21 maart. Ben je niet geplaatst voor de finales. Geen nood, de kwalificaties voor de verschillende NJK’s komen eraan. Op 3, 10 en 17 april staan de landelijke kwalificaties voor de ABC categorieen op de planning. Zie hier voor meer details.