Inmiddels zijn er alweer drie ronden gespeeld in het Kandidatentoernooi in Jekaterinenburg. Anish Giri heeft zijn goede vorm van de laatste tijd behouden. In zijn zwartpartijen tegen Ian Nepomniachtchi en Maxime Vachier-Lagrave (de twee koplopers na 7 ronden) bediende de Nederlander zich twee keer van de Sveshnikov variant van het Siciliaans. Beide partijen eindigden in remise. Tussendoor scoorde Giri een vol punt in zijn witpartij tegen Wang Hao. In het Catalaans overspeelde hij zijn Chinese tegenstander en won een modelpartij.
Het slechte nieuws voor Giri was dat Nepomniachtchi in ronde 10 makkelijk won van zijn landgenoot Kirill Alekseenko. Daarmee is Nepo nu alleen koploper na 10 ronden met een voorsprong van een vol punt op drie achtervolgers: Giri, Caruana en MVL. Bij gelijk eindigen telt het onderling resultaat. Omdat Giri ruim een jaar geleden zijn eerste partij van Nepo verloor staat hij dus in de praktijk 1,5 punt achter op de Rus.
De stand na 10 ronden:
1. Nepomniachtchi                            6,5
2-4. Giri, Caruana, Vachier-Lagrave 5,5
5-6. Grischuk, Wang                         4,5
7-8. Ding, Alekseenko                       4
De paring voor ronde 11 (vrijdag) is:
Nepomniachtchi – Caruana
Giri – Ding Liren
Grischuk- Vachier-Lagrave
Alekseenko – Wang Hao
Er volgen nog 4 ronden in Rusland op 23, 24, 26 en 27 april.  De partijen beginnen op alle speeldagen in Jekaterinenburg (Rusland) om 13.00 uur (Nederlandse tijd). Mocht het noodzakelijk zijn dan volgt er op 28 april een tiebreak met verminderd speeltempo.
De partijen zijn live te volgen op alle bekende platforms.
Dagelijks hoogtepunten in op twitchkanaal schaakbond
Om Nederlandse schaakfans te bedienen zal er op het twitch kanaal van de schaakbond op alle speeldagen een dagjournaal te zien zijn. Op 23, 24 en 27 april begint dat journaal om 20.00 uur. Op 26 april start het dagjournaal een uur eerder om 19.00 uur.
Overigens kunt u deze uitzendingen altijd later bekijken.