In de KNSB-Jeugdclubcompetitie in Rotterdam is op zaterdag 9 november de derde speeldag gespeeld. KC Chesscool A1, KlimOp C1 en ESV D1 blijven aan de leiding of verstevigen zelfs hun voorsprong op de concurrentie.
In de Meesterklasse A won KC Chesscool A1 ’s ochtends nipt van Talententeam JSN A1 (2,5-1,5), maar overspeelde het team van Almere A1 (4-0) in de middag. De overgebleven concurrentie moest tegen elkaar: Sliedrecht A1 – Stukkenjagers A1. Dit duel werd een 3-1 overwinning voor Stukkenjagers. KC Chesscool gaat dus nog ongeslagen aan kop met 12 uit 6 wedstrijden, gevolgd door Stukkenjagers met 10 en Sliedrecht met 8.
In de Meesterklasse C won Klim-Op C1 tweemaal (Almere C1 en VAS C1) en gaat alleen aan de leiding met 11 uit 6. Zij worden op de voet gevolgd door KC Chesscool C1 op een matchpunt. De volgende ronde treffen ze elkaar en valt waarschijnlijk de beslissing voor het kampioenschap.
In de Meesterklasse D wonnen de nummers een en twee ESV D1 en Magnus Leidsche Rijn D1 al hun drie wedstrijden. ESV D1 had op dag een de onderlinge wedstrijd nipt gewonnen en die voorsprong hebben ze behouden. Magnus Leidsche Rijn  heeft inmiddels wel een bordpuntje meer gescoord dan ESV. Op de slotdag krijgt ESV nog de nummers 5 en 6 en Magnus Leidsche Rijn de nummers 3 en 4 dus de vraag is welk team tot het laatst scherp blijft. Genoeg spanning dus nog.
In de Promotioeklasse A heeft Charlois Europoort – De Pion A1 goede zaken gedaan door medekoploper Botwinnik A1 terug te wijzen met 2,5-1,5. ZIj staan nu een punt los van nummer 2 Talententeam JSN A2. Botwinnik A1 volgt op plaats 3. De eerste teams promoveren naar de Meesterklasse A.
Zie voor alle tussenstanden Netstand.
Zie ook weer de fotopagina van Ilja Kalle die zij van de derde speeldag maakte. De foto’s kan iedereen zelf downloaden door de foto aan te klikken en vervolgens rechts onder de foto de optie te kiezen om te downloaden (pijltje naar beneden) op het gewenste formaat