Op woensdag 28 juni vond op het terras van de Tolhuistuin in Amsterdam Noord de jeugddag plaats. De jeugddag is onderdeel van het NK Schaken. Aan de jeugddag namen 40 kinderen in de leeftijd van 6 t/m 11 jaar deel hoofdzakelijk afkomstig uit de directe omgeving van de scholen in Noord. De kinderen kregen schaakles op drie niveaus, deden schaakspelletjes zoals opdrachtschaak en condichess en speelden een toernooitje.
De trainers Robert Ris, Remco Hillebrandt, Frank Tijdeman, Niels van Dam en Hilke van den Berg moesten flink improviseren toen na een half uurtje de regen naar beneden kwam. De lessen konden gelukkig verder gaan onder de parasols. Het condichess moest wel even onderbroken worden. De kinderen hadden echter nergens last van en vermaakten zich prima. Toen het droog was kon ook nog het onderdeel schaaktikkertje worden uitgevoerd met de schaakhesjes op het 4 x 4 schaakbordje op het veld.
Alle deelnemers kregen na afloop allemaal een T-shirt met Rocky Chessy erop en een certificaat van de KNSB.
Zie de fotoserie van 28 juni
Schaaklessen op de scholen in Noord|
De jeugddag is een opstapje naar komend seizoen om schaaklessen op de scholen in Noord te gaan initiëren. De KNSB, sponsor Deloitte en het stadsdeel in Noord hebben het plan om hele grote groepen kinderen aan het schaken te krijgen. Verschillende ouders van kinderen die aanwezig waren hebben aangegeven dat ze het fantastisch zouden vinden als op de scholen van hun kinderen schaakles gegeven gaat worden of dat er een jeugdvereniging wordt opgericht. De komende tijd zal het plan worden uitgewerkt en zullen scholen in Noord geïnformeerd worden over de mogelijkheden.
Voor meer informatie over dit project: Eric van Breugel, bondsbureau@schaakbond.nl 023-5254025