Op donderdag 10 mei vindt de spannende ontknoping van de KNSB bekercompetitie plaats in Apeldoorn. Gespeeld wordt in Denksportcentrum Noord, de prijsuitreiking en de afsluitende borrel zijn in Café de Flierefluiter.
 
De kersverse landskampioen LSG heeft het traditioneel lastig in de beker, maar heeft zich dit seizoen geplaatst voor de finaledag en is erop gebrand om ‘de dubbel’ te halen.
Voerendaal uit Limburg en de organiserende vereniging MuConsult Apeldoorn wisten pas in de slotronde van de Meesterklasse lijfsbehoud zeker te stellen. Bekerwinst zou de bekroning van een heftig seizoen zijn.
Grote verrassing en outsider is Lonneker uit Twente. De Tukkers ontpopten zich als echte cupfighters door MSV (Meppel) uit te schakelen (het team dat op zijn beurt het sterke SISSA uitschakelde).
 
Bij wedstrijden over vier borden kan één foutje meteen fataal zijn, dus spanning en sensatie zijn gegarandeerd op hemelvaartsdag. Schaakacademie Apeldoorn neemt het gevarieerde nevenprogramma voor zijn rekening, publiek is van harte welkom.