Aanstaande zaterdag (5 november) spelen we de derde competitieronde van het seizoen 2022-2023. Speelt u een fraaie partij dan maakt u kans op een boek van uitgeverij New In Chess. De winnaar van de schoonheidsprijs ontvangt deze keer Chess Endgames for Club Players van Herman Grooten.
Partijen uit de meesterklasse worden ingevoerd door de thuisspelende vereniging en dingen automatisch mee. Maar ook fraaie partijen uit andere klassen kunnen worden ingezonden naar e-mail adres: schoonheidsprijs@schaakbond.nl
IM Herman Grooten is een van de bekendste schaaktrainers van Nederland. Vanuit zijn ervaring als trainer heeft hij al meerdere boeken voor clubspelers gepubliceerd zoals Chess Strategy for Club Players en Attacking Chess for Club Players. Deze keer richt hij zich op het eindspel en dat is natuurlijk het gebied waar de punten uiteindelijk verzilverd moeten worden. Naast theoretische eindspelen die ingedeeld zijn op de materiaalverhouding, richt hij zich ook op een thematische behandeling en leert de lezer alle noodzakelijke technieken. De praktische eindspelen, en de anekdotes rondom het materiaal, verlevendigen de studie van het eindspel voor de lezer.