Zaterdag 8 oktober spelen we de tweede competitieronde van het seizoen 2022-2023. Speelt u een fraaie partij dan maakt u kans op een boek van uitgeverij New In Chess. De winnaar van de schoonheidsprijs ontvangt deze keer The Dragon Sicilian: A Take-No-Prisoners Repertoire Versus 1.e4 van Anish Giri.
Partijen uit de meesterklasse worden ingevoerd door de thuisspelende vereniging en dingen automatisch mee. Maar ook fraaie partijen uit andere klassen kunnen worden ingezonden naar e-mail adres: schoonheidsprijs@schaakbond.nl
De Siciliaanse Draak is een van de allerscherpste openingen die we kennen, en dan is het wel prettig om je te laten voorlichten door een van de grootste openingsexperts in de wereld! Na een eerdere, en zeer populaire, Chessable cursus over de Najdorf waagt Anish Giri zich deze keer aan de ‘romantische’ Draak. De favoriete opening van vele clubspelers lijkt een gewaagd onderwerp voor een wereldtopper, maar Giri heeft een aantal nieuwe ideeën in petto voor zijn lezers. Zo rehabiliteert hij tegen 9.0-0-0 een oude variant (om saaiere en iets slechtere varianten voor zwart te vermijden). Nog interessanter is zijn repertoire keuze tegen 9.Lc4 – met nieuwe analyses na 9…Pxd4!? 10.Lxd4 Le6. Dit openingsboek is gebaseerd op een Chessable cursus. De ondertitel is ook van belang. Omdat het gaat om een repertoire tegen 1.e4 behandelt onze wereldtopper ook belangrijke bijvarianten als de Alapin (2.c3) de Moskou-variant (3.Lb5+) en de Hongaarse variant (4.Dxd4).