Zaterdag is het weer zover! De eerste competitieronde van het seizoen 2022-2023 is op 17 september. Speelt u een fraaie partij dan maakt u kans op een boek van uitgeverij New In Chess. De winnaar van de schoonheidsprijs ontvangt deze keer How to Out-Prepare Your Opponent van Jeroen Bosch.
Partijen uit de meesterklasse worden ingevoerd door de thuisspelende vereniging en dingen automatisch mee. Maar ook fraaie partijen uit andere klassen kunnen worden ingezonden naar e-mail adres: schoonheidsprijs@schaakbond.nl
Je tegenstander op het verkeerde been zetten bij de openingsvoorbereiding, dat willen we allemaal wel! Hoe je voor te bereiden op een specifieke tegenstander is echter maar een van de vele onderwerpen die Jeroen Bosch behandelt in dit 400 pagina’s dikke boek. Moet je hoofdvarianten spelen of verrassende zijvarianten, of zelfs een gambiet? Andere vragen die uitgebreid aan de orde komen zijn: moet je de computer gebruiken in je voorbereiding (en hoe dan?), welke zetvolgordes hanteer je, wat speel je wanneer je moet winnen, hoe zit het met nieuwtjes en nog heel veel meer. Een speciaal hoofdstuk is ingeruimd voor het openingsspel van Magnus Carlsen, en wat we van hem kunnen leren. Hoewel er veel concrete openingsinformatie in het boek staat, is dit niet een boek over een specifieke opening.
Het is vooral bedoeld om de lezer na te laten denken over zijn openingsstrategie als geheel (en dat is belangrijker dan al die concrete openingszetjes!).