Op zaterdag 21 mei halen we de 5e ronde van de KNSB-competitie in. Speelt u een fraaie partij dan maakt u kans op een boek van uitgeverij New In Chess. De winnaar van de schoonheidsprijs ontvangt Master Your Chess with Judit Polgar, een boek dat naast de hoofdpersoon als medeauteur Andras Toth kent.
Partijen uit de meesterklasse worden ingevoerd door de thuisspelende vereniging en dingen automatisch mee. Maar ook fraaie partijen uit andere klassen kunnen worden ingezonden naar e-mail adres: schoonheidsprijs@schaakbond.nl
Judit Polgar behoeft natuurlijk geen verdere introductie en ook haar aanvallende speelstijl niet. Tactiek, aanval en het initiatief associëren we met de sterkste vrouwelijke schaker ooit en dat zijn dan ook onderwerpen die behandeld worden in dit boek. Eindspel, strategie, rekenen, openingsfouten en positionele offers komen ook aan de orde. De voorbeelden worden behandeld met uitleggende tekst en niet teveel varianten. Daarbij helpen vragen de lezer op weg om het optimale resultaat te halen uit het boek.