Zaterdag 23 april spelen we de negende ronde van de KNSB-competitie. Dat is niet de laatste ronde want ronde 5 halen we nog in op 21 mei. Speelt u een fraaie partij dan maakt u kans op een boek van uitgeverij New In Chess. De winnaar van de schoonheidsprijs ontvangt The Greatest Attacker in Chess: The Enigmatic Rashid Nezhmetdinov van Cyrus Lakdawala.
Partijen uit de meesterklasse worden ingevoerd door de thuisspelende vereniging en dingen automatisch mee. Maar ook fraaie partijen uit andere klassen kunnen worden ingezonden naar e-mail adres: schoonheidsprijs@schaakbond.nl
Natuurlijk is een partijverzameling van Rashid Nezhmetdinov een uitstekend idee. Deze aanvalsspeler bij uitstek kon van iedereen winnen – vaak op spectaculaire wijze. Onder zijn slachtoffers grote namen als: Spassky, Bronstein, Poloegayevsky en natuurlijk Tal (drie keer!). De laatste gaf vaak hoog op van de aanvalskunsten van Nezhmetdinov. Dit boek is duidelijk geen biografie (het bevat wel een korte biografische schets), maar zit propvol mooie combinaties, miniaturen en prachtige aanvalspartijen. De analyses zijn van veelschrijver Cyrus Lakdawala in de van hem bekende stijl.