Op 2 april spelen we de achtste ronde van de KNSB-competitie. Speelt u een fraaie partij dan maakt u kans op een boek van uitgeverij New In Chess. De winnaar van de schoonheidsprijs ontvangt deze keer Yearbook 142.
Partijen uit de meesterklasse worden ingevoerd door de thuisspelende vereniging en dingen automatisch mee. Maar ook fraaie partijen uit andere klassen kunnen worden ingezonden naar e-mail adres: schoonheidsprijs@schaakbond.nl
De New In Chess Yearbook-serie startte in 1984 en veel schakers zullen bekend zijn met het concept: openingexperts houden de laatste ontwikkelingen voor u bij in actuele varianten. Daarbij start ieder ‘survey’ met een uitleg in woorden over het belang van de variant, wat de laatste ontwikkelingen zijn en het oordeel van de schrijver. Natuurlijk blijft het niet bij woorden want daarna volgt een selectie met analyses van de belangrijkste partijen. Naast openingsurveys bevat Yearbook 142 een column met recensies van openingsboeken door Glenn Flear, een forumpagina over allerlei opmerkelijks in de opening, en een uitgebreide column van Erwin l’Ami over openingsontwikkelingen vanuit het correspondentieschaak. Een extra reden waarom u deze schoonheidsprijs wilt winnen is dat dit het laatste deel is in de Yearbook-serie. Daar wijdt redacteur Peter Boel (in samenwerking met René Olthof, Frank Erwich en Jan Timman) dan ook nog een overzichtsartikel aan.