Op de openingsdag van het Hoogeveen Chess Toernooi, zaterdag 19 oktober, feliciteerde KNSB bestuurslid Iozefina Werle, beide initiatiefnemers van het schoolschaakproject Hoogeveen Schaakstad, Daniëla Mikkers en Jeroen Bottema. 
Het schoolschaakproject was een dag eerder officieel van start gegaan op basisschool De Regenboog in Hoogeveen, zo vertelde Jeroen Bottema. Bottema gaf zaterdagochtend een presentatie over het project op het landelijk jeugdleidersoverleg in de kelder van het raadhuis. Bottema: “Bij het project ontvangen alle scholen een groot buitenschaakspel, gefinancierd door diverse sponsors van het project. Er staan er inmiddels 26! Wij gaan na de herfstvakantie op deze scholen eerst 3 proefschaaklessen verzorgen en hopen natuurlijk dat de scholen daarna meer willen. Het zou fastantisch zijn als we alle scholen echt aan het schaken krijgen komend schooljaar. Ook op de schaakclub Hoogeveen, waar Jeroen jeugdleider is, kunnen we nog wel een aantal jeugdleden erbij hebben. Ik ben ook bezig om nieuw kader te werven en op te laten leiden om al die schaaklessen te helepen verzorgen. Dat valt nog niet mee. Ik zal daarom in de eerste fase zelf de meeste lessen op de scholen verzorgen.”
Daniëla heeft o.a. de organisatie van het Jeugd Grand Prix schaaktoernooi, ook vandaag, onder haar hoede. Na jaren heefft zij het voor elkaar gekregen dat in Hoogeveen weer een echt jeugdschaaktoernooi telt. 
De KNSB overhandigde aan Jeroen Bottema vervolgens een cheque voor 30 accounts voor Schaakmatties.  Schaakmatties is de Online Jeugdschaakclub van Nederland waar basisscholieren in een veilige omgeving elke minuut van de dag kunnen schaken. Zie voor meer informatie de site van Schaakmatties.
|
Daniëla Mikkers (rechts) ontvangt de felicitaties van KNSB bestuurslid Iozefina Werle (foto Hoogeveen Chess)
Zie voor het project Hoogeveen Schaakstad het eerder verschenen artikel op Hoogeveen Chess:
Hoogeveense basisscholen massaal aan het schaken