De KNSB-Jeugdclubcompetitie 2018 start dit jaar vroeg. Op zaterdag 1 september gaat de competitie al van start met de wedstrijden in de Meesterklasse A en C in Den Bosch. Dit jaar hebben in totaal 78 teams ingeschreven: 14 in de Meesterklasse A, 14 in de Promotieklasse A, 24 in de Meesterklasse C en 26 in de Meesterklasse D.
De Promotoeklasse A spelen eerst een  uit- of thuiswedstrijd in de periode 1-23 september en de Meesterklasse D start pas op 29 september.
 
Er  wordt voor het eerst gespeeld met de nieuwe regeling inzake opstelling en invallers. Teamleiders hebben meer vrijheid gekregen om de bordvolgorde tussentijds aan te passen. De vaste volgorde behoeft alleen nog maar per speeldag aangehouden te worden.
Ook is er voor de centrale wedstrijden in Den Bosch een toernooidirecteur aangesteld in de persoon van Tony Werten. Tony gaat o.a. op de speeldagen zorgen dat de spelers ongehinderd hun wedstrijden kunnen spelen en dat het geen rommeltje wordt in de analysezaal en de andere verblijfsruimten zodra de eerste spelers klaar zijn met hun partijen. Hij heeft ook al nadere afspraken gemaakt met de beheerder van het gebouw.
De teamleiders van de thuisspelende clubs in de eerste ronde van de Promotieklasse A worden verzocht uiterlijk 1 september contact op te nemen met hun tegenstanders over de datum en locatie van de eerste ronde. 
Angelique Osinga zal net als vorig jaar de indelingen verzorgen voor de Meesterklasse A, C en D.
We wensen iedereen veel plezier bij deze 45e editie van de KNSB-Jeugdclubcompetitie.
Download hier de KNSB-Jeugdclubcompetitiegids 2018