Op 1 mei is het NK ABC Online gespeeld op chess,com.
De nieuwe kampioenen C tot en met 14 jaar zijn: Kobe Smeets (Utrecht) en Lauri Maris (Winterswijk).
Bij de C meisjes deden 13 van de oorspronkelijke 16 geplaatste deelneemsters mee. Lauri heeft met 5,5 uit 6 het kampioenschap binnengehaald. Tweede werd Jule Cordes (Amsterdam) met 5 uit 6 en derde Cecilia Pereira Garza (Nijmegen) 4,5 uit 6.
Nora Yeh (Leiden) moest helaas vanwege een storing uitvallen na de eerste ronde. Het lukte niet meer om binnen te komen voor de volgende indeling. Dat is helaas de techniek.
Lauri werd direct na afloop live geinterviewd door IM Stefan Kuijpers op Twitch.tv/schaakbond Ze was blij met haar titel, maar had liever het reguliere toernooi gespeeld. Toch vind ze deze titel toch wel erg leuk. 

Interview Lauri en Stefan op Twitch
Eerder hadden Iozefina en Jan Werle, Rosa Ratsma en Robert Ris commentaar gegeven gedurende het C toernooi. 
Bij de C jeugd deden 27 deelnemers mee. Een paar toppers die eigenlijk alleen in de A zouden spelen deden mee, Machteld van Foreest en Eline Roebers. Ze streden in ronde 2 direct tegen elkaar, wat een leuke strijd. Eline won dit duel. Helaas voor Eline werd ze vanwege storing bij 3 uit 3 uit het toernooi gezet en het lukte haar niet meer terug te keren. Wat jammer zeg.
Ook Loek van der Hagen moest de strijd na 1 ronde al staken.

De strijd ging door en Kobe Smeets een veelvuldige online speler pakte nipt de titel op 0,5 SB punt. Op punten was hij gelijk geeindigd met Arthur de Winter (Nieuw-Vennep) met 5,5 uit 7. Derde werd Machteld met 5 uit 7. Haar broer Nanne van Foreest haalde ook 5 uit 7, maar met iets minder SB punten.
Zie voor de eindstanden: