Afgelopen weekend tijdens de sneeuwbuien werd er weer volop strijd geleverd bij de Grand Prix Chess Tournaments voor de middelbare schooljeugd (t/m 18 jaar) op Chess.com.
Op de vrijdag met het snelschaken (3|3, 7 ronden), gevolgd door op de zaterdag MinderSnel (10|2, 7 ronden) en afgesloten met Rapid (15|5, 5 ronden) op de zondag. 
In een serie van 4 weekenden strijden ze om de plekken in de finales. Er zijn 3 klassementen waarvoor je je kunt plaatsen.
Bij het Snelschaken was het Prajit Sai Kumar die met 6,5 uit 7 de eerste plaats opeiste. Ivan Ponomarev (6) en Jop Verheul (5,5) volgden op een half resp. heel punt. Ook in de totaal stand gaat Prajit Sai aan de leiding bij het Snelschaken. Totaal hier 50 deelnemers.
Bij het Minder Snel schaken eindigde een drietal met 6 punten. Dylan Achtuthan had de betere SB punten en werd daarmee eerste, voor Gathatur Kazarjan en Joppe Raats (Bel), 67 deelnemers.
Bij het Rapid waren er twee met 5 uit 5, Philippe Krylov en Roger Labruyere, 52 deelnemers.
In het Mix klassement blijft Kobe Smeets de beste zaken doen met 512 punten. Prajit Sai is hem wel genaderd tot 4 punten met 508, gevolgd door Matei Govoreanu met 429.
In het weekend van 5-7 maart 2021 zijn de volgende toernooien. Aanmelden kan nog steeds. Vul het aanmeldformulier in met je Chess.com naam en kies zelf welke toernooien je mee wilt doen..