Bij de Grand Prix Tournaments werden het afgelopen weekend de tweede serie toernooien gespeeld op Chess.com voor de middelbare schooljeugd (t/m 18 jaar). Er werd weer gestart op vrijdag met het snelschaken (3|3, 7 ronden), gevolgd door op de zaterdag MinderSnel (10|2, 7 ronden) en afgesloten met Rapid (15|5, 5 ronden) op de zondag. 
Ditmaal was het Snelschaken het best bezet met 75 deelnemers, tegen 56 voor Rapid en 51 voor Mindersnel. De eerste keer was juist de zaterdag het populairst. Het totale deelnemersveld is gestegen tot even boven de 100 (103), hoewel er al 121 zich al hebben aangemeld, maar een paar dus nog niet gespeeld.
Het Snelschaken kende direct een verrassende winnaar in de nog maar 8-jaar zijnde Akshay Katpatal (Lelystad), proficiat! Hij kreeg zomaar tweemaal een dame cadeau in ronde 4 en 5 van eerst Prajit Sai Kumar (2e) en daarna Kobe Smeets (3e). Het blijft snelschaak, maar Akshay maakte het wel mooi af.
Op de zaterdag was het iets rustiger en deelde Kobe Smeets (Utrecht) de winst met Arjan de Vries (Briltil). 
Op de zondag pakte Arjan de Vries wederom de winst (4,5 uit 5). Rolinde den Heijer en Dylan Achuthan scoorden evenveel punten, maar iets minder SB punten.
  
In het Mix klassement deed Kobe Smeets de beste zaken met 337 punten. Hij loste Prajit Sai af als nieuwe leider op slechts 1 punt gevolgd door Arjan de Vries (336). Prajit Sai staat nu 3e met 323.
Bij het Snelschaak gaat Prajit Sai nog altijd aan de leiding met 124 punten, gevolgd door Jari Groen (113) en Kobe Smeets (104).
Bij MinderSnel is het Kobe Smeets met 127 punten, gevolgd door Mason Brouwer (124) en Arjan de Vries (110).
Bij het Rapid gaan Rolinde den Heijer en Arjan de Vries samen aan kop met 128 punten, gevolgd door Prajit Sai Kumar (106).
In het weekend van 5-7 februari 2021 zijn de volgende toernooien. Aanmelden kan nog steeds. Vul het aanmeldformulier in met je Chess.com naam en kies zelf welke toernooien je mee wilt doen..