Vanwege de coronamaatregelen zullen alle landelijke jeugdkampioenschappen tot aan de zomer uitsluitend online plaatvsinden. De NJK’s vinden zo veel mogelijk op hun oorspronkelijke data plaats. Alleen het NK E is verplaatst van begin april naar 8-9 mei om ruimte te maken voor regionale kwaliificaties.
Ook de regionale kwalificaties vinden allemaal online plaats. De kwalificaties zijn zowel voor de online editie als een eventuele uitgestelde fysieke editie in het najaar 2021. Vooralsnog staan daar het NK E (11-12 september) en het NK ABC (8-13 augustus of 3-9 januari 2022) gepland.
Zie voor de data de toernooikalender. 
De landelijke kwalificaties voor het NK Jeugd ABC zijn gepland op op 3, 10 en 17 april 2021.
Het NJSK ABC Online vindt plaats in het weekend van 1 en 2 mei 2021. De Online kwalificaties van april gelden zowel voor de online als de fysieke editie. 
Leeftijdsgrenzen 2021:
A: geboren in of na 2003 (​t/m 18 jaar)
B: geboren in of na 2005 (t/m 16 jaar) 
C: geboren in of na 2007 (t/m 14 jaar)
Zie voor meer details
Tornelo
Zowel de landelijke kwalificaties als de NJK’s zelf worden op het platform van Tornelo.com gespeeld. Bij dit platform speelt iedereen onder z’n eigen naam, is er een directe zoom link om elkaar te zien en is er een grote rol voor een arbiter die het toernooi van begin tot einde leidt. Bovendien heeft Tornelo een goede anti cheat module zodat iedereen eerlijk kan meespelen om de titels.
Zie op de volgende pagina meer over Tornelo.