Onder tropische temparaturen van boven de 30 graden bleef het schaakteam van de Koningin Wilhelmina school (KWS) uit Apeldoorn het coolst. Gefeliciteerd Raul, Jimmy, Boaz, Thijn en Jort!
Schaakmeester Chris belden we met het nieuws en hij viel daarbij bijna van zijn fiets, zo enthousiast was hij 
In deze teamfinale van het NK 345, het officiele Nederlands Kampioenschap voor de groepen 3, 4 en 5 bleven de Apeldoornse schakers nipt het team van de Montessorischool uit Oegstgeest voor. Slechts 1 punt scheelde het. Dat is slechts 1 remise op 25 partijen. Je krijgt immers 3 punten bij winst, 2 punten bij remise en een punt bij verlies in deze finale.
Voor het eerst in vier jaar krijgen we dus ook een nieuwe winnaar. De KWS lost de Nutsschool Wassenaar af in deze bijzondere online editie.
Op de derde plaats was het ook bijzonder spannend. Wel 5 teams kwamen heel dichtbij. Uiteindelijk grepen de teams van ‘t Schoppert uit Hengelo, De Pijlstaart uit Utrecht en Het Galjoen uit Den Hoorn allen 53 punten. Een unieke prestatie, alle drie brons.
Individueel won opnieuw Emma Barbier van de Essesteijn uit Voorburg groep 5 met 5 uit 5, na gisteren bij het individuele toernooi ookal gewonnen te hebben. Groep 4 werd door een trio gewonnen Sarah Barbier, Louise Jansen (beiden Essesteijn-Voorburg) en Jort Strijksma (KWS-Apeldoorn) allen met 3 uit 5. Groep 3 was evenals gisteren een prooi voor Abel Drenthen (Het Galjoen – Den Hoorn) met 4,5 uit 5.
Eindstand team Finale NK 345:

 
Schoolteam
Plaats
Teamscore

1
Koningin Wilhelmina 1
Apeldoorn
59

2
Montessori Oegstgeest
Oegstgeest
58

3
t Schöppert
Hengelo
53

3
De Pijlstaart
Utrecht
53

3
Het Galjoen
Den Hoorn
53

6
Essesteijn
Voorburg
52

7
Reigerlaan
Eindhoven
50

8
Koningin Wilhelmina 2
Apeldoorn
43

9
De Achtbaan
Utrecht
40

10
Onder de Bogen*
Utrecht
38

* = Het team van Onder de Bogen uit Utrecht viel in voor Bos en Vaart uit Haarlem.
Zie hier de individuele uitslagen van de Finale.