Woensdagmiddag 17 mei werd de negende KNSB Jeugd Internet Grand Prix gehouden via Playchess. In twee groepen speelden enthousiaste jeugdschakers zes partijen tegen elkaar.
Groep 1, voor spelers met een jeugdrating lager dan 1400, werd net als de vorige keer gewonnen door Dutchpride, ofwel Arno van der Lubben. Hij won al zijn partijen. Op de tweede plaats eindigde Ithomas (Thomas Kutchoukov), die alleen van Arno verloor. Torterra (Rogier Burger) werd deze keer derde.
Groep 2 werd gewonnen door Jonas Hilwerda, maar alleen maar nipt en ondanks een nederlaag tegen de eveneens op 5 punten geëindigde Arne Pols. Playchess gebruikt bij gelijk eindigen echter niet het onderlinge resultaat maar de Progressieve score. Gedeeld eerste, zullen we maar zeggen… Op de derde plaats, op een punt achterstand van de koplopers, eindigde Wiggert Pols.
De laatste Grand Prix van het seizoen is op woensdagmiddag 21 juni. Dan is de finale waaraan van beide categorieën de top 10 (beste 7 van 9 GP’s) mee mag doen: Het NK jeugd Internetschaak. Daarnaast zullen nog andere spelers worden uitgenodigd.
Geplaatst voor 21 juni:
Groep 1

1
Rogier
 
Burger

2
Roy
 
Kienjet

3
Masha
 
Lindenaar

4
Thomas
 
Kutchoukov

5
Tom
 
Kalousdian

6
Micha
 
Lindenaar

7
Stijn
 
Sannen

8
Katja
 
Lindenaar

9
Polle
van
Arendonk

10
Koen
 
Waggeveld

Groep 2

1
Jonas
 
Hilwerda

2
Wiggert
 
Pols

3
Arne
 
Pols

4
Loek
van der
Hagen

5
Arthur
 
Maters

6
Daniel
 
Kutchoukov

7
Yichen
 
Han

8
Tim
 
Grutter

9
Frank
van
Wijngaarden

10
Khoi
 
Pham

Tevens wordt op die dag de slotronde van duo-toernooi en het basisscholierentoernooi gehouden. Meer informatie volgt.
Zie de tussenstand van de GP en de eindstand van GP 9.