Met gepaste trots presenteren we de nieuwe website www.jeugdschaak.nl Deze website is door de Stichting Jeugdschaak ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. Initiator en oprichter van de stichting is Lucas de Boer.
Hun missie: “Stichting Jeugdschaak is een landelijke beweging die krachten bundelt om zoveel mogelijk kinderen te leren schaken en laten schaken. De stichting Jeugdschaak acteert hierbij als een landelijk ondersteunend platform. De initiatie en de uitvoering van de diverse schoolschaak, buurtschaak en clubschaak initiatieven vinden lokaal plaats. Hoe meer lokale initiatieven, hoe groter de beweging wordt.“
De komende periode zullen op de website allerlei schaakinitiatieven over schoolschaak worden gepresenteerd. Scholen en trainers kunnen zich daar presenteren en laten zien wat ze allemaal doen met schaken. Dat kan van eenvoudig (wij hebben wekelijkse schaaklessen op de vrijdagmiddag) tot heel uitgebreid (eigen competitie, bezoek aan toernooien, eigen schaak initiatieven, online, quotes). De schaakschool of trainer wordt getoond op een kaartje met foto en een beschrijving van hoe het schaken op de school is georganiseerd. Op de site zijn al een paar voorbeelden te vinden.
We hopen dat dit de plek wordt waar scholen nieuwe schaaktrainers kunnen vinden als die nodig zijn en scholen en trainers met elkaar ideeën kunnen uitwisselen en elkaar kunnen inspireren.
In het eerste jaar zal de Stichting Jeugdschaak zich concentreren op het uitbouwen van de site tot het kennisplatform voor jeugdschaak voor beginners. Voor meer informatie over dit geweldige initiatief. Neem neem een kijkje op de site of stel uw vraag.