Lorenzo Lodici, toernooiwinnaar in Hoogeveen. (Foto: Frans Peeters)

Het 26e toernooi in Hoogeveen is gewonnen door de Italiaanse grootmeester Lorenzo Lodici met de prachtige score van 8 uit 9. Tweede en derde werden IM Nico Zwirs met 7 en FM Siem van Dael met 6,5.

Hoogeveen Open

Het toernooi nam een hele week in beslag, van zaterdag 21 tot en met zaterdag 28 oktober. Speellocatie was het gemeentehuis van Hoogeveen. Er waren drie toernooien: een ochtendtoernooi voor de liefhebbers, een middagtoernooi voor de amateurs en het Hoogeveen Open. De meeste aandacht ging uit naar het Hoogeveen Open met circa 40 spelers, onder wie een groot aantal FM’s, enkele IM’s en twee grootmeesters.

Laatste partij

Lorenzo Lodici ging als koploper de 9e en laatste ronde op zaterdag 28 oktober in met een vol punt voorsprong op de concurrentie en had natuurlijk ‘gewoon’ remise kunnen spelen om zeker te zijn van de toernooizege. Maar in dit toernooi met veel strijd ging hij er nog een laatste keer vol voor. Hij speelde op winst en beloonde zichzelf met een overwinning en een prachtige totaal score van 8 uit 9. Die laatste partij zie je hier.

Informatie

Uitslagen

Website toernooi