Machteld van Foreest (Groningen) is na een barrage tegen Khoi Pham (Amsterdam) op zaterdag 27 mei in Rijswijk winnaar geworden van het NK D (NK schaken tot en met 12 jaar). Machteld en Khoi waren met een score van 8 uit 9 (beiden hadden 2 remises afgestaan), op de gedeelde eerste plaats geeindigd. Een barrage met snelschaakpartijen moest de doorslag geven. De nog maar 9-jarige Machteld won met 2-0 van de 12-jarige Khoi. Een enorme prestatie! Het is een unicum dat een meisje de jeugd groep wint. Op de derde plaats eindigden Timo Yeh (Leiden), Nyuk Lyn Cchung (Den Haag) en Wahe Boghossian (Hengelo) met 6,5 uit 9. Timo mocht de beker voor plaats drie in ontvangst nemen op grond van de hoogste weerstandspunten. 
Bij de meisjes was het ook erg spannend tot de laatste ronde. Lange tijd ging Lise Heskes (Nijmegen) aan de leiding.Wendy Huang (Eindhoven) ging haar echter voorbij in ronde 7. In de slotronde verloor Wendy van Kathleen Velasco (Capelle aan den IJssel) en ging plots Kavya Raulji (Almere) er met de titel vandoor.
De top 3: Kavya Raulji 7,5 uit 9, Wendy Huang en Kathleen Velasco beiden 7 uit 9. Wendy wordt tweede op grond van weerstandspunten.
Zie voor de volledige eindstanden, foto’s en partijen de toernooisite.