Zaterdag 26 mei werd in de Ontmoetingskerk te Naaldwijk een geslaagd Nederlands Kampioenschap voor E-teams (t/m 10 jaar) gehouden. Om kwart voor elf opende toernooidirecteur Ard Dekker het toernooi. Namens de KNSB bestuurslid hield WGM Iozefina Paulet een welkomstwoord. Na enkele huishoudelijke mededelingen gaf hoofdarbiter Jan van den Ende het startsignaal.
Na de derde ronde was het pauze en genoten spelers, teamleiders en organisatoren van het gratis lunchpakket van AH Westland en snacktomaatjes van Tommies. Iedereen kon even op adem komen en buiten genieten van het mooie weer.
Na zeven rondes was (om kwart over vijf) de prijsuitreiking. Eerst kregen alle vrijwilligers (wedstrijdleiders, organisatie, fotograaf etc.) een mooie bos alstroemeria’s. Daarna werden door IM Jan-Willem de Jong acht kleine prijsjes uitgereikt voor goede oplossingen van de Sudoku en schaakpuzzels. Ook werden nog drie teamprijsjes verloot. Voorts werden door schrijver en schaaktrainer Bram Baptist twee van zijn boeken “De Koningszoon” uitgereikt aan de kinderen die het beste omschreven waarom de koning het mooiste schaakstuk is.
Tenslotte reikte sponsor Anton Lohuis van Lohuis Lighting de bekers en medailes uit. Magnus Leidsche Rijn 1 uit Leidsche Rijn werd  kampioen van de clubteams met 13 punten. Op bordpunten eindigden zij voor ESV 1 uit Eindhoven. Voorburg behaalde een derde plaats met 11 punten. De vierde prijs ging naar RSR Ivoren Toren 1 uit Rotterdam en Almere 1 uit Almere won de laatste teamprijs. Alle kinderen van deze teams ontvingen ook een medaille.
Hierna werden de persoonlijke prijzen uitgedeeld aan de drie beste meisjes en jongens van dit kampioenschap. Omdat vijf jongens 7 uit 7 bleken te hebben krijgen ook nummers vier en vijf alsnog een beker.
Alle spelers, teamleiders en vrijwilligers kregen als aandenken een mok en de teamleiders ook een opblaasbare kussen met LED verlichting van Lohuis.
Veel teamleiders, kinderen en andere begeleiders lieten weten dat ze een geslaagde dag hadden gehad en tevreden waren over de locatie en de organisatie.