Op zateradg 14 oktober werd in Almere de 2e Super Grand Prix van het seizoen georganiseerd. Dit is een toernooi voor spelers die te sterk zijn geworden voor de normale Grand Prix met een rating vanaf 1200. Het toernooi was opgedeeld in twee vierkampen die drie rondes speelden met een speeltempo van 35 minuten + 5 seconden per zet.
Groep 1
Het niveau zat in beide groepen dicht bij elkaar. Hierdoor was het bij aanvang van ronde 1 niet te voorspellen wie zou gaan winnen, waarschijnlijk degene die het meest in vorm was. En dat bleek in groep 1 Matteo te zijn: de eerste ronde versloeg hij Roger in een scherpe aanvalspartij met typische kwaliteitsoffers en koningsaanvallen. De andere partij tussen Daniel en Manasvita werd remise. Ook in de tweede ronde wist Matteo te winnen. In de slotpartij had hij alleen remise nodig tegen Manasvita. Manasvita stond na de opening beter. Toen gebeurde er iets heel verrassends: Matteo offerde zijn dame voor eeuwig schaak en won daarmee het toernooi met 2,5 uit 3.

Groep 2
In groep 2 werd in tegenstelling tot groep 1 nul keer remise gespeeld! Dat wijst wat mij betreft op de goede mentaliteit. Ratingfavoriet Alan kreeg in ronde 1 hele behoorlijke tegenstand van Jay maar wist deze partij uiteindelijk toch te winnen. Na twee rondes stond Alan op 2 uit 2 en had genoeg aan remise voor toernooiwinst. Hij kwam in ronde 3 in een pionneneindspel waar het voor de snel kijkende toeschouwer gelijk leek te zijn omdat niemand leek te kunnen doorbreken. In plaats van de remise te nemen ging Alan toch voor de winst door een pion te offeren waardoor de koning kon binnendringen. Alan won het toernooi met 3 uit 3. Alle andere spelers eindigden op 1 punt waardoor het een gedeeld 2e prijs werd met 3 personen!