(Persbericht)
Haarlem – Op de Online Europese Jeugdkampioenschappen Schaken zijn Casper Schoppen en Eline Roebers erin geslaagd een medaille in de wacht te slepen. Casper scoorde 7 uit 9 in de categorie t/m 18 jaar en dat was gezien zijn uitstekende tiebreak voldoende voor een zilveren medaille achter Europees Kampioen Andrey Esipenko (Rusland). Eline kwam bij de meisjes t/m 14 jaar ook tot 7 punten, waarmee ze alleen Aliaksandra Tarasenka (Rusland, Europees Kampioen) en Gulenay Aydin (Turkije) voor zich moest dulden.
De Online Europese Jeugdkampioenschappen Schaken werden gehouden op 18, 19 en 20 september. Bijzonder was dat er op 100 verschillende locaties in 40 verschillende landen werd gespeeld. In Nederland waren de speelsteden Amsterdam, Eindhoven en Groningen. In totaal namen 23 Nederlandse jeugdtalenten deel aan dit EJK.
In Eindhoven waren de jeugdtalenten te gast bij Thinc Ahead. De Eindhovense Wendy Huang behaalde in de categorie meisjes t/m 12 jaar een 7e plaats. In Amsterdam werd gespeeld in de Tolhuistuin, waar ook de Nederlandse Kampioenschappen schaken al vaker zijn gehouden. Eline Roebers zou oorspronkelijk samen met 13 andere Nederlanders in de Tolhuistuin spelen maar werd kort voor aanvang getroffen door verkoudheidsklachten. Gelukkig mochten spelers met symptomen die kunnen wijzen op COVID-19 vanuit hun eigen huis deelnemen aan het EJK.
De winnaar van het zilver, de 18-jarige Casper Schoppen uit Utrecht, is grootmeester en maakt deel uit van een KNSB talentenprogramma dat met steun van NOC*NSF traint op Papendal.