Op zaterdag 23 juni vindt in Meppel de Chessity Nationale Pupillendag 2018 plaats, het Nederlands Schaakkampioenschap voor spelers tot en met 7, 8 en 9 jaar.
Voor de tweede maal op rij zijn we in deze prachtige locatie te gast op het Onderwijspark Ezinge, bij Stad & Esch, gelegen vlak naast het station van Meppel. Het gebouw met de vele zwart, wit en grijs geblokte motieven doet bijna denken aan een groot schaakbord. Binnen in het gebouw zal zaterdag ook alles schaken uitstralen. De organisatie is er klaar voor en heeft rondom de wedstrijden allerlei leuke activiteiten voor zowel de toeschouwers als de deelnemers geregeld.
Van Knotshockey, simultaan tot kleurwedstrijden, van workshops lesgeven tot demonstraties van het leukste online leerprogramma Chessity en Chesser (digitaal demobord).
Kijk op de toernooisite bij randprogramma en schoolschaakdag wat er allemaal te doen is.
Voor de thuisblijvers, er zijn ook 12 live borden, zodat vanuit huis de wedstrijden live te volgen zijn. Ook handig voor de ouders en begeleiders die beneden in de hal alle verrichtingen willen volgen.
Dit jaar doen zelfs 126 deelnemers in Meppel mee. Deze spelers hebben zich allemaal via de regionale kwalificaties weten te plaatsen voor deze kampioenschappen. Dat is al een geweldige prestatie op zich!
Alvast heel veel succes.