Na de spannende finaledag en de vijf (5!) gescoorde titelnormen sprak toernooidirecteur Ap Lammers van ,,misschien wel het mooiste Open NK dat we hier hebben gehad.” Hij dankte alle medewerkers aan het toernooi en gaf vervolgens het woord aan wethouder Dorus Klomp van de gemeente Rheden. Deze meldde dat hij het toernooi eerder wel van een afstand had gevolgd. ,,Maar nu ik het hier heb gezien snap ik waarom het zo bijzonder is. Het is ontzettend goed georganiseerd, er zijn vele nationale en internationale toppers, en het is vooral de vriendschappelijke sfeer en de warmte onderling die plezierig aandoet. Wij zullen het toernooi hier graag blijven organiseren.”
 
De eerste prijswinnaar die naar voren werd gehaald was Marijn den Hartog, die in de Reservegroep A maar liefst 9 uit 9 had gescoord. ,,Je hebt onze kas behoorlijk leeggeplunderd,” grapte Lammers. De prijswinnaars van de overige reservegroepen waren:
 
B-groep:

Maarten Hoolsema 7½
Dominic van Dijk 7½

 
C-groep:

Dennis van den Bergh 7
Niels Verhaar 7
Christian Torensma 7

 
Volgens een mooie traditie reikte Erika Sziva vervolgens namens Schaakboekhandel De Beste Zet twee damesprijzen uit. ,,Het is spannend elk jaar,” zei Sziva. ,,Steeds hoop je dat een dame bovenin de Open groep of de A-groep eindigt.” Dat gebeurde nog niet, maar de winnaressen van dit jaar zullen in de komende jaren nog hoge ogen gaan gooien. De 15-jarige Robin Duson kwam in de A-groep, na winst in de laatste ronde, tot 5½ punt. En het 10-jarige fenomeen Machteld van Foreest, Nederlands kampioene Algemeen tot en met 16 jaar, kwam in de Open groep niet verder dan 2 punten maar zette haar partijen steeds prima op en gaat in de komende jaren ongetwijfeld vele mannelijke tegenstanders alle hoeken van het bord laten zien.
 
Jeroen Smoorenburg van hoofdsponsor Condigne reikte vervolgens de prijzen uit in de Open groep, van onder naar boven:
8 Thomas Beerdsen (6 punten)
4-7 Dimitri Reinderman, Casper Schoppen, Nico Zwirs en Mhamal Anurag (6½)
1-3 Erwin l’Ami, Erik van den Doel en Lucas van Foreest (7)
 
Open kampioen Erwin l’Ami dankte Ap Lammers en zijn team voor een geweldig Open NK. ,,Het was best een lastig toernooi,” zei de drievoudig kampioen. ,,Niet alleen door de hitte, maar ook door het sterke deelnemersveld. Het zag er even naar uit dat ik hier niet zou staan, maar ik ben blij dat het toch is gelukt. Ik feliciteer ook Erik en vooral Lucas, die vandaag grootmeester is geworden.”
 
Ap Lammers dankte vervolgens Jeroen Smoorenburg van Condigne voor 5 jaar sponsorschap: (,,Jullie hebben dit toernooi echt omarmd”) en gaf hem een paar smakelijke biertjes cadeau.
 
Daarmee kwam er alweer een eind aan dit 50ste toernooi in deze gastvrije gemeente – met recht een mijlpaal in de geschiedenis van het Open NK!