Update:
Vandaag om 14.00 uur live ronde 5 van het WK-Landenteams: Nederland-Oekraine. 
Op dag 2 van het WK-Landenteams won het Nederlandse team met 4-0 van Zuid-Afrika. In ronde 4 was het noodzakelijk om matchpunten te halen tegen China. Dat heeft er echter geen moment in gezeten. Jorden van Foreest maakte op bord 1 remise tegen Lu Shanglei, alle overige partijen gingen verloren. Dat betekent dat Nederland alleen nog maar een theoretische kans heeft om de kwartfinale te halen. Alleen wanneer Spanje zou verliezen van Zuid-Afrika (en Nederland wint van Oekraine) is het nog mogelijk de kwartfinale te bereiken. Dat zal niet gebeuren, en dus eindigt Nederland als 5e in poule A. Alleen de eerste 4 landen gaan door.
Nederland heeft op dag 1 van het Wereldkampioenschap voor Landenteams twee matches verloren. In ronde 1 werd verloren van Spanje met 2,5-1,5. Op bord 2 verloor Lucas van Foreest met zwart van David Anton, de overige partijen eindigden in remise.
In de tweede ronde leek het tegen Frankrijk een stuk beter te gaan. Robby Kevlishvili won met zwart van Maxime Lagarde en bezorgde het team een snelle voorsprong. Lucas van Foreest leek met zwart ook geen problemen te hebben maar moest uiteindelijk berusten in remise. Jorden had een spannende Grunfeld op het bord tegen Vachier-Lagrave. In het late middenspel greep de Fransman het initiatief en won uiteindelijk het eindspel. Nu kwam het aan op de partij van Max Warmerdam tegen Laurent Fressinet. Max won een pion, en bereikte uiteindelijk een lastig dame eindspel. Daarin bleef de Nederlander hardnekkig op winst spelen ook toen een Franse vrijpion oprukte. Zo ging de match uiteindelijk nog verloren.
China en de Oekraïne gaan aan de leiding en poule A, en Nederland staat 5e. Om kansen op de kwartfinale te behouden zullen er vandaag matchpunten moeten worden gescoord. Nederland speelt maandag 21 november om 14.00 uur tegen Zuid-Afrika en om 17.00 uur tegen China.
Het speelschema van het WK is hier te vinden. Via de officiële website worden de partijen live uitgezonden met commentaar van Viswanathan Anand en Almira Skripchenko