Jorden van Foreest heeft in Praag het Challengers toernooi van het internationale schaakfestival in de Tsjechische hoofdstad gewonnen. Met zijn toernooioverwinning verdiende Jorden het recht om volgend jaar in het Masters toernooi in Praag uit te komen. Jorden bleef met een score van 6 uit 9 Andrey Esipenko en Nijat Abasov een halfje voor. Zie de officiële website 
Direct na afloop van het toernooi reisde Jorden door naar de Bundesliga waar hij in het weekend de grootmeesters Dziuba en Ftacnik versloeg. Dankzij deze overwinningen steeg Jorden naar plaats 59 op de live wereldranglijst met een rating van 2678. 
Ondertussen is Erik van den Doel uitstekend van start gegaan in het Rochefort Chess festival. De Nederlander begon met 5 uit 5 (waaronder een overwinning op ratingfavoriet Timur Gareyev) voordat hij in de zesde ronde zijn eerste remise liet aantekenen. In de zevende ronde heeft Van den Doel wit tegen GM Maiorov. 
In Nederland is Dimitri Reinderman het 12e Batavia schaaktoernooi begonnen met 4,5 uit 5. In het gelijknamige café vlakbij Amsterdam Centraal Station worden nog 4 ronden gespeeld.