Een Nederlands Jeugdteam heeft afgelopen zaterdag 19 november meegedaan aan de Chesskid European Team Competition voor jeugdteams op het platfomr van Chesskid. De teams hadden een speciaal format. De 4 deelnemers van een team bestonden namelijk uit een speler t/m 8, 10, 12 en 14 jaar en ook nog eens verdeeld over twee meisjes en twee jongens.
Zo bestond het Nederlands team uit de volgende spelers:

Lauri Maris t/m 14 jaar
Emma ten Caat t/m 12 jaar
Freek Thijssen t/m 10 jaar
Akul Gupta t/m 8 jaar.

De vader van Akul was de teamcaptain.
Nederland was ingedeeld bij Israel, Engeland, Schotland en Ierland (regio 9). Alle landen speelden 4 rapid ronden met per persoon steeds 10 minuten plus 2 seconden increment per wedstrijd. Nederland begin met een bye en zag de teams van Israel en Schotland direct scoren. Nederland begon in ronde 2 met een gelijkspel tegen Ierland. De wedstrijden werden live verslagen door Grootmeesters. Zo was onze eigen Grootmeester Robby Kevlishvili  te gast als commentator. HIj zag zowel Lauri als Emma in actie tegen Ierland. 
Zie hier de reportage terug van zaterdag op Twitch.tv/Chesskid
Nederland kon helaas niet tippen aan de teams van Israel en Schotland. Tegen Engeland werd het wel weer gelijk. Freek speelde de allerlaatste partij van de dag en bepaalde mede welk team naar de finale zou gaan. In zijn partij tegen Israel waren er wisselende kanse, maar werd het uiteindelijk remise. Hierdoor bleef Israel Schotland een half puntje voor en ging naar de finale van alle regio’s.
Eindstand regio 9:
1. Israel 12,5, door naar de finale
2. Schotland 12
3/4. Nederland, Ierland 6
5. Engeland 2,5
De spelers vonden het allemaal geweldig. Het niveau was hoog en iedereen is een ervaring rijker..
Zie hier het verslag op Chesskid