Op donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag), vrijdag 26 mei en zaterdag 27 mei wordt het Nederlands Kampioenschap (NK) Schaken tot en met 12 jaar georganiseerd, ook deze keer in Rijswijk. De organisatie ervan is voor de 27-ste keer (!) in handen van de Haagsche Schaakbond (HSB), dat dit doet in nauwe samenwerking met de KNSB. De sterkste 80 kinderen uit het hele land (52 jongens en 28 meisjes) hebben zich via de regionale kampioenschappen geplaatst voor dit toernooi. In de drie toernooidagen gaan zij uitmaken wie zich de sterksten van Nederland in deze leeftijdscategorie mogen noemen.
De sterkste spelers van het NK zullen door de KNSB tevens worden uitgenodigd om mee te doen aan het Europees of het Wereldkampioenschap Jeugdschaak later dit jaar.
Uiteraard is iedereen als toeschouwer van harte welkom bij het toernooi! Meer informatie over het toernooi, zoals het speelschema, de indeling, sfeerverslagen met foto’s, en de partijen zijn te vinden op de link van het toernooi www.haagseschaakbond.nl/content/category/10/121/352/.
Daar is ook een oproep tot crowdfunding te vinden.
Ik hoop u tijdens het toernooi te ontmoeten,
Namens het organisatiecomité,
Ted Barendse
Toernooidirecteur Nederlands kampioenschap tot en met 12 jaar
06-42140566