Haarlem – De Nederlandse schakers Anish Giri en Benjamin Bok nemen deel aan de FIDE World Cup 2017. Dit knock-out toernooi is onderdeel van de WK-cyclus 2017-2018. Het toernooi start met 128 spelers. De twee finalisten plaatsen zich voor het Kandidatentoernooi in 2018.
Op zondag 3 september begint in Tbilisi de eerste ronde. De finalisten zullen tot en met 27 september in de Georgische hoofdstad verblijven. De World Cup was nog nooit zo sterk bezet als dit jaar. Naast wereldkampioen Magnus Carlsen nemen de beste 15 spelers van de wereldranglijst deel.
Benjamin Bok kwalificeerde zich via het Europees Kampioenschap 2017 voor de World Cup en speelt in de eerste ronde tegen de Russische grootmeester Vladislav Artemiev. Anish Giri neemt deel in Tbilisi op grond van zijn hoge klassering op de wereldranglijst. De Nederlander neemt het in de eerste ronde op tegen grootmeester Nana Dzagnidze die een thuiswedstrijd speelt.
Tot en met de halve finale worden er twee reguliere partijen gespeeld en, indien deze geen winnaar opleveren, diverse rapid- en snelschaakpartijen in de tiebreak om een winnaar te forceren. In de finale worden er vier reguliere partijen gespeeld.
Zie de officiële website