Opnieuw een slechte dag voor de Nederlandse teams. De mannen namen het op tegen het zwakker geachte Roemenië, maar dat nam niet weg dat er weinig viel af te dingen op de kleine nederlaag die uiteindelijk geleden werd. Erwin l’Ami speelde tot nu toe een perfect toernooi, maar een foute beslissing in het middenspel (19…c5) veranderde een prima speelbare stelling in een heel matige. De Roemeen maakte het gedecideerd af. Ivan Sokolov bereikte met wit niks tegen het Grunfeld-Indisch en moest in remise berusten. Op bord 1 voldeed Anish Giri andermaal aan wat er van hem verwacht wordt. Dat is met zwart remise houden en met wit winnen. Dit keer had hij wit, en een klein plusje werd middels een fraai positioneel dame-offer omgezet in een vol punt. Alles hing nu af van de enerverende partij van Jorden van Foreest. Hij was met zwart fel van leer getrokken maar de gedroomde koningsaanval kwam niet van de grond. Uiteindelijk kon zijn tegenstander promoveren op de vleugel waar Jorden zijn aanval had ingezet.
Nederland-Roemenië              1,5-2,5
Giri-Lupulescu                         1-0                              
l’Ami-Parligras                         0-1
Sokolov-Deac                          ½-½
Van Foreest-Nevednichy          0-1
Op bord 1 kwam Anne Haast met gelijkspel uit de opening in een Spaanse partij. Het was echter lastig om het juiste plan te vinden. Na een paar kleine onnauwkeurigheden kwam ze in de problemen en IM Ziaziulkina liet niet meer los en won een goede partij. Tea Lanchava hinkte in het vroege middenspel  op twee gedachten. Toen ze beide plannen niet consequent doorvoerde, nam zwart het bord volledig over en won. Ook Anna-Maja Kazarian kon het goede plan niet vinden. Eerst ruilde ze een sterk paard tegen een zwarte loper, en daarna ‘vergat’ ze te rokeren. Haar tegenstandster strafte dit onverbiddelijk af door de stelling te openen, waarna ook deze partij verloren ging. Gelukkig was er nog een lichtpuntje. Iozefina Paulet kwam goed uit de Franse Verdediging die ze gekozen had. Alhoewel het lang complex bleef (en Stetsko verdedigingskansen miste), was het steeds de Nederlandse die aan de touwtjes trok en uiteindelijk de eer (maar niet de matchpunten) redde.
Wit-Rusland-Nederland            3-1
Ziaziulkina-Haast                     1-0
Badelka-Lanchava                    1-0
Stetsko-Paulet                         0-1
Ilyuchyk-Kazarian                     1-0
Op 2 november is er een rustdag. Op 3 november gaat de zesde ronde weer van start om 14.00 uur Nederlandse tijd. De mannen spelen dan tegen Tsjechië. De vrouwen treffen ondanks twee nederlagen op rij hun sterkste tegenstander tot nu toe. Ze nemen het op tegen Duitsland dat in de startranglijst als 5e stond genoteerd. http://www.euroteams2017.com/en/