Lennart Ootes Lennart OotesLennart Ootes Lennart Ootes
Lennart Ootes Lennart OotesLennart Ootes Lennart Ootes

Met nog een ronde te spelen in het Kandidatentoernooi is Ian Nepomniachtchi de uitdager geworden van wereldkampioen Magnus Carlsen. In ronde 13 speelde Nepo remise tegen MVL, terwijl Anish Giri teveel risico nam met zwart tegen Alexander Grischuk en verloor.
In ronde 14 kan Giri nog gelijk gekomen met Nepomniachtchi mits hij wint van Alekseenko en Nepo met zwart verliest van Ding Liren. Bij gelijk eindigen telt echter het onderling resultaat. Omdat Giri ruim een jaar geleden zijn eerste partij van Nepo verloor wordt ook in die situatie de Russische grootmeester de uitdager van Carlsen.
Giri liet in de tweede toernooihelft voortreffelijk schaak zien en won fraaie partijen van Wang, Ding en Caruana. Nepomniachti liet zich echter ook niet onbetuigd en won van Alekseenko en Wang en handhaafde daarmee zijn voorsprong op de Nederlander.
De stand na 13 ronden:
1. Nepomniachtchi                       8,5
2. Giri                                           7,5
3-4. Caruana, Vachier-Lagrave   7
5. Grischuk                                   6,5
6. Ding                                          6
7. Wang                                        5
8. Alekseenko                               4,5
Op 27 april wordt in Jekaterinenburg (Rusland) om 13.00 uur (Nederlandse tijd) de 14e ronde gespeeld. De partijen zijn live te volgen op alle bekende platforms.
Dagjournaal op twitchkanaal schaakbond
Het laatste dagjournaal wordt op 27 april uitgezonden om 20.00 uur.