De KNSB en Niels van der Mark hebben in onderling overleg besloten dat Niels in een andere rol verder gaat bij de KNSB. Niels zal zich gaan bezighouden met drie projecten:

Uitbouw van het schoolschaakproject IJmond, dat de KNSB samen met lokale schaaktrainers en met Tata Steel organiseert
Regelen van schoolschaaklessen door medewerkers van Deloitte (samenwerking tussen de KNSB en Deloitte, via de Deloitte Impact Foundation)
Uitbouw van de website www.jeugdschaak.nl

KNSB-directeur Dharma Tjiam: Niels heeft de basis gelegd voor de opleiding tot schoolschaakleraar. We zijn samen tot de conclusie gekomen dat voor de werving van potentiële nieuwe leraren (met name buiten de schaakwereld) en voor de organisatie van de opleiding en begeleiding van nieuwe schoolschaakleraren iemand met andere kwaliteiten nodig is. Daar gaan we als KNSB nu naar op zoek. Ik ben blij dat Niels wel met de KNSB verbonden blijft. Dankzij zijn verbindende kwaliteiten weet hij de samenwerking binnen de schaakwereld een impuls te geven en dat is ontzettend belangrijk.
Niels van der Mark: Het afgelopen jaar heb ik met veel plezier gewerkt bij de Schaakbond. Ik ben blij dat we samen tot de conclusie zijn gekomen dat ik het komende jaar werkzaam blijf voor de Schaakbond en mij bezig kan houden met werkzaamheden waar mijn hart ligt en mijn kwaliteiten goed tot hun recht komen. Ik zal me vooral bezig blijven houden met de ontwikkelingen rondom het schoolschaken. Niet alleen de groei ervan en het verbeteren van de kwaliteit, maar ook er met anderen voor zorgen dat het meer en meer zichtbaar wordt.