Jan Timmerman is voorzitter van de toernooicommissie in Amsterdam. (foto: Frank Clevers) 

Amsterdam heeft weer een groot weekendtoernooi. Komend weekeinde (vrijdag 27 tot en met zondag 29 oktober) vindt de eerste editie van het Amsterdam Chess Open plaats. Dit nieuwe weekendtoernooi in Amsterdam is bedoeld voor schakers van alle speelsterktes.

Het toernooi kan maximaal 250 spelers plaatsen. Die limiet werd al vrij snel bereikt. Het toernooi is dus volgeboekt. Inschrijven is niet meer mogelijk. De organisatie hoopt dat er volgend jaar meer spelers kunnen meedoen. De groep onder leiding van voorzitter Jan Timmerman is ambitieus.

Vier groepen

Er zijn vier groepen met in elke groep ca. 50 á 70 spelers:

  • A-groep (toegankelijk voor spelers met een rating van minimaal 2000)
  • B-groep (rating tussen 1700 en 2050)
  • C-groep (rating tussen 1400 en 1750)
  • D-groep (rating maximaal 1450).

Programma

Het toernooi gaat over zes ronden, elke dag twee. Op vrijdag begint men om 11:30 en 18:00 uur. Op zaterdag zijn de aanvangstijden 10:00 en 16:00 uur. Op zondag beginnen de laatste twee ronden om 10:00 en 15:00 uur.

Speellocatie

Speellocatie is het Cygnus Gymnasium, Vrolikstraat 8 (de locatie van schaakclub VAS Amsterdam). ​Er wordt gespeeld op de vierde verdieping. De opening van het toernooi zal worden verricht door grootmeester Paul van der Sterren, voorzitter van het Max Euwe Centrum.

Kampioenschap SGA

Het toernooi geldt tevens als persoonlijk kampioenschap van de Schaakbond Groot-Amsterdam (SGA). De hoogst geklasseerde SGA’er in groep A is Kampioen van de SGA en ontvangt de Wil Haggenburg-wisselbeker en heeft het recht om deel te nemen aan de voorronde van het NK Algemeen 2024.

Toernooisite

Voor de website van het toernooi klik op de onderstaande hyperlink:

Amsterdam Chess Open