Het tiende Batavia Amsterdam Schaaktoernooi heeft in de vorm van een hoofdsponsor een prachtig cadeau gekregen. Met ingang van 2018 gaat het toernooi verder als dMP Batavia Chess Tournament.  Hoofdsponsor is het adviesbureau De Melker & Partners, gevestigd in Amsterdam.
 
Door deze samenwerking zal het tweede lustrumtoernooi een fraai bezetting krijgen. Toernooidirecteur Merijn van Delft is nog bezig met de afronding van het veld, maar nu al is bekend dat Nederlands topspeler Ivan Sokolov zijn deelname heeft bevestigd. Verheugend is het verder dat er in de personen van IM Elisabeth Paehtz (Duitsland) en IM Anna Zatonskih (Verenigde Staten) twee sterke vrouwenschakers van de partij zijn. De overige zeven spelers zullen in een later stadium bekend worden gemaakt.
 
Het 10e dMP Batavia Amsterdam Schaaktoernooi wordt gespeeld van 22 februari tot en met 4 maart 2018. Woensdag 28 februari is een rustdag. Net als alle negen voorgaande jaren zal er gespeeld worden in het Amsterdamse café Batavia 1920, tegenover het Centraal Station.