468Schaak maakt grote sprong! Kom naar de workshop op 29 juni.

Home Nieuws 468Schaak maakt grote sprong! Kom naar de workshop op 29 juni.

door Jozias Hillenkamp

Het heeft lang op zich laten wachten, maar eindelijk kunnen we deze zomer de complete serie borden uit het 468 spelconcept gaan beleven. Een gevarieerd schaakborden festijn, met vele spannende schaakpuzzels die kinderen zelf kunnen oplossen. Solo spel of 1 tegen 1. Tijdens het ONJK in Borne komt de hele serie beschikbaar: 4x4, 6x6, 8x8, 2 Chessmats, schaakpuzzels, prachtige schaakstukken en nog meer. Maar je hoeft niet te wachten tot het ONJK.

In Meppel, kan al geproefd worden van het concept met het 6x6 bord. Tijdens de workshop wordt een aantal spelthema’s besproken die voor het 6x6 bord ontwikkeld worden. Met o.a. de samenwerking van het loperpaar en pionpromotie. Van een aantal thema’s zullen de eerste puzzels gepresenteerd worden en kan op prototype borden gespeeld worden. Er is een enorme variatie met zeer veel ontdek mogelijkheden voor de jonge schaker. En net als bij de introductie van het spel Square4Chess, het 4x4 bord met de Chessmat eraan vast, bieden de nieuwe spellen ruimte om zelf te ontdekken hoe schaakstukken kunnen samenwerken en hoe je een stuk kan insluiten. Zie het als de ultieme schaakspeeltuin: Lekker spelen en ondertussen heel veel leren over de mogelijkheden van de verschillende schaakstukken. Op een spelbord met minder velden. Dat maakt het voor jonge kinderen (en beginners in het algemeen!) wat overzichtelijker.

Schrijf je in voor de 468Chess primeur tijdens de workshop in Meppel.
Maak het zelf mee, probeer het zelf, ontdek het zelf. Deelnemers in de eerste workshop staat een extra verrassing te wachten. Groen licht voor pre-orders wordt gegeven na de laatste workshop, in de hal bij de stand van 468Chess. Workshop deelnemers krijgen voorrang. Veldmaat op alle borden is 5x5 cm.

Meppel krijgt een primeur op 29 juni. Kom naar de workshop 468Chess.

Belangrijke links