In het weekend van 11-13 december werden de finales gespeeld van de Team Battles op Schaakmatties. Na de individuele toernooien op vrijdag, bepaalden de 12 toernooien op de zaterdag en zondag welk team de eerste titel zou gaan winnen.

De grote favoriet

Vooraf was RSR Ivoren Toren met twee teams de grote favoriet. Ze wonnen ook individueel 4 van de 12 toernooien. Het werd echter toch nog heel spannend. Best Moves uit Best scoorde in beide categorieën namelijk ook heel goed met 4x individuele toernooiwinst. Ook HMC-Den Bosch won 3x. Het verschil tussen 1 en 2 was uiteindelijk slechts 3 puntjes. Team Battle Kampioen 2020 is geworden RSR Ivoren Toren-Rotterdam. Gefeliciteerd!

Eindstand

Zie hier de eindstand van de finale Team Battles:

  1. RSR Ivoren Toren 1-Rotterdam 38
  2. Best Moves-Best 35
  3. HMC-Den Bosch 21
  4. RSR Ivoren Toren 2-Rotterdam 14,5
  5. SHTV-Den Haag 13
  6. Maastricht 10,5
  7. Korenaar-Helmond 7
  8. JFK-Zutphen 6,5
  9. Volewijckers-Amsterdam 1

De teams bestonden uit een variabel aantal spelers verdeeld over de leeftijdscategorieën FGH (t/m 9 jaar) en DE (t/m 13 jaar). Het teamresultaat is bepaald aan de hand van de som van maximaal 10 spelers per team, waarbij alleen de beste score van elke speler van het gehele weekend meetelt.

Individuele finales

Op de vrijdag was de individuele finale van de Team Battles. De top 3 per kwalificatie per leeftijdscategorie was hiervoor geplaatst. De FGH finale is gewonnen door Daniel Nijhuis uit Hilversum met een score van 3 uit 3. Hij versloeg de nummers 2 t/m 4, dus een mooi overwinning. Gefeliciteerd!

Titel voor Hrdya Dinanath

Bij de DE finale won Elise Knobbe al haar partijen (4 uit 4). Ze was echter te laat voor ronde 1 en begon dus met een nederlaag. Mees van Batenburg ging lange tijd op kop, maar ging onderuit in de slotronde tegen Elise. Tja, als twee vechten om de titel, gaat de derde ermee heen! Hrdya Dinanath uit Den Bosch kwam op 4,5 uit 5 en pakte de titel. Gefeliciteerd!