Online Olympiade – redelijke start Nederland

Home Nieuws Online Olympiade – redelijke start Nederland
Machteld van Foreest - foto Lennart Ootes

De eerste speelavond van de Online Olympiade zit erop voor het Nederlandse team. In de eerste ronde werd Cuba verslagen met 4-2 en dat was nodig ook omdat Polen en de Verenigde Staten (de sterkste landen in poule D) daarna op het programma stonden.

De wedstrijd tegen Polen was tot het laatste moment spannend. Erik van den Doel had Nederland op voorsprong gebracht, waarna IM Cyfka het evenwicht terugbracht in de match door Rosa Ratsma te verslaan. Uiteindelijk zouden de resterende 4 partijen in remise eindigen maar niet nadat Machteld van Foreest nog heel lang had geprobeerd om haar gunstig staande eindspel tot een vol punt te brengen.

Dat het erg lastig zou worden tegen de Verenigde Staten (een van de groepshoofden naast Rusland, China en Azerbeidzjan) was vooraf wel duidelijk. Uiteindelijk lukte het alleen Machteld van Foreest (remise) en Benjamin Bok (een prima overwinning op Jeffrey Xiong) om Nederland op het scorebord te brengen.

De stand is hier te vinden Nederland zit in poule D. De individuele resultaten van de Nederlanders. 

Op 9 en 10 september speelt Nederland wederom om 19.00, 20.00 en 21.00 uur. Partijen zijn live te volgen

9 september

19.00     Nederland-Canada

20.00     Brazilië-Nederland

21.00     Colombia-Nederland

10 september

19.00     Nederland-Engeland

20.00     Turkije-Nederland

21.00     Nederland-Peru

Een team bestaat uit 12 spelers waarvan er steeds 6 spelen (2 mannen, 2 vrouwen, 1 U20, 1 U20 meisjes). Het Nederlandse team bestaat uit: Jorden van Foreest, Benjamin Bok, Loek van Wely, Erik van den Doel, Zhaoqin Peng, Rosa Ratsma, Tea Lanchava, Maaike Keetman, Robby Kevlishvili, Siem van Dael, Eline Roebers en Machteld van Foreest. Captain: Jan Smeets.