In verband met de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus kunnen de Nederlandse Jeugdkampioenschappen t/m 14, 16 en 18 jaar (ABC) geen doorgang vinden. Deze waren verplaatst van de meiweek naar 10-16 augustus in Almelo. In de persconferentie van VWS afgelopen dinsdag 21 april is aangegeven dat evenementen verboden zijn tot 1 september. Het NJSK bleek ook onder dit verbod te vallen. 
We gaan de jeugd echter wel om titels laten schaken en wel op vrijdag 1 mei bij het NK ABC Online. Het NK ABC Online gaan we op chess.com organiseren voor alle geplaatste spelers van het NJSK.
Het programma van 1 mei bestaat uit drie toernooironden:
Van 10.00-12.30 uur de C Jeugd en C Meisjes groepen, van 13.00-15.30 uur de B jeugd en AB meisjes en van 16.00-18.30 uur de A jeugd, gevolgd door de huldiging online met de winnaars en winnaressen.
Elk toernooi bestaat uit 7 ronden van 5 min p.p.p.p. + 5 sec per zet.
De toernooien vinden plaats op Chess.com, club KNSB-nk-abc
www.chess.com/club/knsb-nk-abc
Iedereen die nog geen lid is van Chess.com: https://schaken.nl/over-schaken/online-schaken/lid-worden-van-de-knsb-club-op-chesscom
De toernooien worden voor publiek LIVE verslagen op www.Twitch.tv/schaakbond/
De regie is in handen die dag van IM Stefan Kuijpers. Hij zal ook gast commentatoren in de uitzending ontvangen en natuurlijk de winnaars en winnaressen na het behalen van hun titel (via Skype).
Zie verder meer informatie op www.NJSK.nl