Oproep aan de 75 plus-leden van de KNSB
Tweede NK Snelschaak 75 PLUS gaat toch door – Online.
Toen de Leidse Schaakclub Philidor vorig jaar haar eeuwfeest vierde, organiseerde zij op Hemelvaartsdag het eerste snelschaakkampioenschap voor boven 75-ers. De belangstelling was verrassend groot: uit het hele land kwamen de veteraanschakers naar het Leidse Denksportcentrum, dertig in getal. En de dag werd gevierd als een niet meer verwacht weerzien. Een ware reünie!
Dit succes bracht de KNSB en Philidor tot het voornemen hier een jaarlijkse gebeurtenis van te maken. Voor dit jaar was het evenement, samen met de bekerfinale, opnieuw gepland op Hemelvaart, 21 mei. We weten allen wat daartussen is gekomen.
Toch speelde er in de vereniging de vraag of we nog iets zouden kunnen? Zeker voor een leeftijdsgroep die dezer dagen meer dan anderen thuis het leven doorbrengt. En zo kwamen we met het voorstel om een vervolg op het NK te brengen in de vorm van een online toernooi. En het bondsbureau van de KNSB werkt hieraan van harte mee.
Alle KNSB leden die voor 22 mei van dit jaar 75 zijn geworden kunnen zich inschrijven. De deelname is gratis. Er wordt donderdag 21 mei vanaf 14.00 uur gespeeld, volgens het Zwitsers systeem, een totaal van 7 partijen, met een tempo  van 8 minuten per persoon + 3 seconden per zet vanaf de eerste zet. De eindtijd is dan naar verwachting tussen 16.30 en 17.00 uur. Met een ECHTE beker voor de winnaar.
Het toernooi wordt gespeeld op www.chess.com, daar zult u zich moeten registreren.
Als U wilt deelnemen aan het toernooi, meldt u zich aan bij secretaris@philidor.nl. U dient te vermelden: volledige naam, eventuele huidige naam bij chess.com, bondsnummer, geboortejaar. Wij controleren uw gegevens bij het Bondsbureau en U ontvangt van ons een bevestiging en verdere informatie. De aanmelding sluit op dinsdagmiddag 19 mei om twaalf uur.
Wij maken op chess.com een aparte besloten kampioensclub aan. Ter zijner tijd ontvangen alle deelnemers exacte informatie hoe zich bij die club in te schrijven en op de dag zelf te handelen.
Laten we, met enige ironie, aan onze leeftijdsgroep bewijzen dat Hemelvaart ook een wenkend perspectief kan zijn!
En dan zien we elkaar in 2021 hopelijk weer in levende lijve.
 
Namens de voormalige werkgroep Philidor Honderd Jaar,
Ton Kohlbeck